Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ, пише Ню Йорк

...
Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ, пише Ню Йорк
Коментари Харесай

Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ

Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ, написа " Ню Йорк Таймс ". Човекът, чието име се пази в загадка, е наричан от учените Лондонския пациент.
 
В продължение на години се правеха опити да бъдат повторени резултатите с т.нар. Берлински пациент, който стана първият оздравял от ХИВ. Очаква се по-късно през днешния ден, в списание " Нейчър ", да бъдат оповестени детайлности за Лондонския пациент, който е вторият оздравял от вируса, пораждащ СПИН. И двата сполучливи случая са станали факт измежду трансплантирането на костен мозък на пациентите, която е направена за лечение на рак, а не на ХИВ вируса.
 
Въпреки триумфа, учените регистрират, че трансплантацията на костен мозък няма по какъв начин да се трансформира в всеобща практика за лекуване на инфектираните с ХИВ. В момента общоприетата процедура е вирусът да се потиска със мощни медикаменти. Въпреки това трансплантирането на кафези, модифицирани да устоят на ХИВ вируса, може да се окаже животоспасяващо в избрани случаи.
 
Лондонският пациент е бил излекуван както от рак, по този начин и от ХИВ вируса. Според лекарите той определил триумфа в лекуването му като " халюцинационен ".
 
Първият случай на оздравял от ХИВ беше показан през 2007 година на същата научна конференция в Сиатъл, на която през днешния ден ще бъдат показани резултатите на Лондонския пациент. Тогава немски доктор сподели постигнатото с Берлинския пациент, който след това беше оголен като Тимъти Рей Браун, на 52 години, който живее в Калифорния.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР